Ha kíváncsi arra mi is pontosan a barázdazárás, kérjük, kattintson a barázdazárásról szóló cikkünkre!

Tudjon meg többet a Dental Family gyermekfogászat budapesti rendelőjéről!

 

A Dental Family gyermekfogászat budapesti rendelőjében számtalan esetben végzünk kiterjesztett barázdazárást, ugyanis ezzel az eljárással még gyerekkorban megállítható a fogszuvasodás és elkerülhetők vele a szuvasodásból eredő későbbi problémák.

A barázdazárás egy széles körben elterjedt fogászati kezelés, s ennek több oka is van. Egyrészt a kezelés fájdalommentes, másrészt pedig bizonyítottan hatékony és biztos védelmet nyújt a szuvasodás ellen. Emellett pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy viszonylag gyorsan megvalósítható prevenciós eljárásról van szó, így a gyermekek számára egyáltalán nem megterhelő.

A folyamat első lépése természetesen a fogfelületek alapos megtisztítása. Ezt követi a barázdák előkészítése és a megfelelő anyaggal való kondicionálása, érdesítése. Utóbbi műveletre azért van szükség, hogy a későbbiekben felvitt barázdazáró anyag számára biztosítva legyen a megfelelő tapadás.

A fogak előkészítését követően történik meg a barázdazáró anyag felvitele. Az anyag fényre kötő és szerkezete hasonlít a felnőtt páciensek fogtöméseinél alkalmazott anyaghoz.

A folyamat utolsó lépése a fogfelszín lesimítása, ami garantálja a tökéletes illeszkedést és a fogsor akadálymentes záródását.

És készen is vagyunk!

Jól látható tehát hogy a barázdazárás egy egyszerűen és gyorsan kivitelezhető kezelés, ugyanakkor a későbbiekben kifejezetten nagy védelmet nyújt a fogak számára.

 

Fontos tudni, hogy a kezelés hosszútávú sikeressége érdekében célszerű félévente ellenőrizni a barázdazárás állapotát!

 

Ha kérdései lennének a barázdazárással, vagy a Dental Family gyermekfogászat budapesti rendelőjével kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!