A fogkoronák kapcsán nagyon sok kétely él az emberekben, így mostani cikkünkben ezeket a kételyeket szeretnénk biztos információkra cserélni és egyben iránymutatást adni az eljárás lehetőségeivel, a fogkoronák árával kapcsolatban.

Mikor szükséges a fogkorona?

Elsősorban akkor, ha egy fog már olyan szinten roncsolódott, hogy a tömés, vagy egyéb egyszerűbb eljárások nem segíthetnek rajta. Ilyenkor a fog csiszolását követően felkerül a korona, ami olyan módon egészíti ki a sérült fogat, hogy az az eredetire megszólalásig hasonlít. Emellett a korona akár a további roncsolódások megelőzését is szolgálhatja, például egy túlzottan elszuvasodott, vagy megrepedt fog esetén.

fog korona àrak

Lássuk, hogy milyen típusú fogkoronák állnak rendelkezésre:

A fogkoronák esetén 5 alapvető típust különböztethetünk meg. Beszélhetünk fémkerámia, fém, teljes kerámia, műanyag és cirkónium koronákról. Lássuk őket részletesen!

Cirkónium fogkorona:

Nem kérdéses, hogy ez napjaink egyik legelterjedtebb és egyben leghatékonyabb fogpótlási megoldása. A magas ára ellenére sokan választják ezt a lehetőséget, ugyanis ez a fémmentes fogpótlás szinte minden szempontból ideális. Olvassa el korábbi cikkünket, ahol részletesen írunk a cirkónium fogkoronáról!

Ára: 80 000 Ft

Teljes kerámia korona:

A Cirkon koronához hasonlóan, ez a lehetőség is kiváló. Garantáltan természetes hatást eredményez és tartós megoldást jelent. Kiváló megoldás a fémallergiában szenvedő páciensek számára.

Ára: 80 000 Ft

Fémkerámia fogkorona:

A fémkerámia kiváló megoldás lehet azok számára, akik alacsony áron, szeretnének minőségi eredményt elérni. Természetesen az alacsonyabb ár kisebb kompromisszumokkal jár, ugyanakkor végeredményben ez az eljárás is kiváló esztétika hatást eredményez.

Ára: 60 000 Ft

Műanyag korona:

A műanyag koronák jelentik a legolcsóbb megoldást, ugyanakkor ez komoly esztétikai hátrányokkal jár. Ezeket a koronákat a legtöbb esetben ideiglenes megoldásként használják, hosszú távú viselésük nem javasolt.

Ára: 5-10 000 Ft

Fém fogkorona:

Ebben az esetben egy kifejezetten tartós, ugyanakkor esztétika szempontból kevésbé jó beszélhetünk. Ezek a koronák nemesfém alapú ötvözetekből készülnek, így a fémes színük miatt, elsősorban a hátsó fogak pótlására jelenthetnek jó megoldást.

Ára: 15-25 000 Ft

Ha kérdései lennének a fogkoronákkal, a fogkorona árakkal, kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, vagy látogasson el óbudai rendelőnkbe személyesen!

Foglaljon időpontot szakorvosainkhoz