Fog Implantátum Budapesten

Fog implantátum Budapesten

A fog implantátum beültetése akár életre szóló megoldást jelenthet a hiányzó fogak megfelelő pótlására. Klinikánkon a legkorszerűbb eljárásokkal végezzük a fog implantátum beültetést az egyedi, speciális igényeket maximálisan figyelembe véve!

Egy hiányzó fog esetén is jó megoldás a fog implantátum beültetés?

A csontállományba beültetett speciális, felszínkezelt műgyökér lehetőséget ad egy, vagy akár az összes fog megfelelő pótlására.

Egyetlen fog pótlása esetén két megoldás áll rendelkezésre. A hiány elött és mögött elhelyezkedő, ún. pillérfogak lecsiszolásával hídpótlás készíthető, viszont ebben az esetben egészséges fogállományt veszítünk. Éppen ezért, amennyiben a körülmények is lehetővé teszik, inkább a fog implantátum beültetését javasoljuk.

Az implantátum sokkal korszerűbb és dekoratívabb, ami akár életre szóló megoldást jelenthet az adott területen.

Hogyan zajlik a fogászati implantátum beültetése budapesti rendelőnkben?

1. Konzultáció és állapotfelmérés

Az implantátum beültetés első lépéseként a szájsebészünk egy személyes konzultáció során felveszi az anamnézist és megvizsgálja a pácienst, alkalmas-e az implantátumos fogpótlásra. Ezen a ponton beszéljük meg a szükségesnek ítélt beavatkozásokat és lehetőségeket, majd ezek függvényében folytatjuk a fog implantátum beültetéssel kapcsolatos teendőket.

2. Az implantátum tervezéseFog implantátum tervezése

Az implantátum tervezési fázisának első lépéseként sebészünk nagy precizitással megtervezi a műgyökér beültetését egy un. CBCT (Cone Beam CT) felvétel alapján.

Fontos kiemelni, hogy egy hagyományos panoráma röntgen csak kétdimenziós képet ad az állcsontról, míg a csont szélességéről semmilyen információt nem szolgáltat. A CBCT viszont precíz képet ad a csont szélességéről, sőt, a csont minőségéről is illetve az elkerülendő anatómiai képletek (arcüreg, idegcsatorna) pontos elhelyezkedéséről is.

A pontos csontkínálat ismerete kulcsfontosságú a hosszútávú implantátum fogpótlás sikerességéhez. Szájsebészünk ennek megfelelően megtervezi a műgyökér pontos pozícióját és méretét, illetve az esetleges csontpótlás helyét és típusát.

3. A fog implantátum beültetés

A foghiányt pótló, vagy fogsort rögzítő implantátum behelyezése helyi érzéstelenítéssel történik. A legkorszerűbb érzéstelenítési technikáknak és anyagoknak köszönhetően ez a beavatkozás klinikánkon teljes mértékben fájdalommentes, így a fogászati implantátum behelyezéséből egy kis feszítésen kívül semmit sem érez a páciens.
A műgyökér helyét a csontban különböző, az implantátum formájának megfelelő gépi és kézi eszközökkel alakítjuk ki, majd ebbe a csontfészekbe helyezzük be a speciális felszínkezelt fogászati implantátumot. Végezetül a sebet varratokkal látjuk el.

4. Kontroll/ Varratszedés

Az implantátum beültetést követő 7-10 nappal távolítjuk el a varratokat, és kontrolláljuk, hogy az implantátum beültetését követően a sebgyógyulás megfelelő ütemben zajlik-e.

5. A csontosodás időszaka

A saját csontba helyezett fogászati implantátum legtöbb esetben 3 hónap után összecsontosodik a saját csontsejtekkel.

Ugyanakkor csontpótlás esetén ez az időszak a legtöbb esetben 6 hónapot is igénybe vesz.

6. Az implantátum felszabadítása

A csontosodási időszakot követően szakorvosunk feltárja az íny alatt gyógyuló implantátumot és egy ínyformázó csavart ún. gyógyulási csavart helyez bele.

7. A Fogpótlás készítéseFogpótlás készítése implantátummal

Egy ún. precíziós lenyomat alapján a fogtechnikusunk elkészíti a személyre szabott koronát, mely mind színben, mind formában teljes mértékben a környezetébe olvad. Az implantátumokra készített korona anyaga lehet hagyományos fémvázas kerámia, vagy fémmentes pótlás is.

Több próbát követően fogorvosunk behelyezi az implantátum fejet, mely már egy lecsiszolt fogra hasonlít. Amennyiben a páciens és az orvos funkcionális és esztétika szempontból is tökéletesen elégedett a pótlással, a korona rögzítésre kerül.
A végleges felhelyezés lehet csavarozható, vagy cementtel rögzített (ragasztható).

8. Tanácsadás

Az implantátumos fogpótlás rögzítését követően egy szintén fontos része következik az implantációs eljárásnak, ami a tanácsadás.
Ebben az utolsó fázisban szakorvosunk pontos instrukciókkal látja el a pácienst a megfelelő tisztítási technikákat és a további intézkedéseket illetően.

Ezeknek a tanácsoknak kulcsfontosságú szerepe van a fog implantátum hosszú távú funkciójának ellátásában.

9. Éves Kontroll

Szintén kihagyhatatlan része a fogászati implantátum hosszútávú sikerességének az éves kontroll. A személyes vizsgálat során ellenőrizzük a fogazat általános állapotát, illetve egy röntgenfelvétel alapján az implantátum állapotát a csontban.

Fogászati implantátum árak

A kezelés áráról itt talál bővebb tájékoztatást: Fog Implantátum Árak

Garancia

Mivel úgy gondoljuk tőlünk a legnagyobb elégedettséggel távozik, garanciát vállalunk munkánk minőségére. Ez nálunk a bizalom egyik feltétele. Cserébe viszont azt kérjük pácienseinktől, hogy tartsák be a garanciára vonatkozó szabályainkat.

Az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk, amennyiben

 • A páciens megjelenik az éves szűrővizsgálaton, illetve, ha szükséges, a féléves kontrollon és követi az ajánlott gondozási programot

 • A páciens részt vesz ajánlott időközönként (általában 1 év) professzionális szájhigiénés kezelésen

 • A páciens szájhigiénéje megfelelő, amennyiben készült fogpótlás, az megfelelően tisztán tartott

 • A fogpótlás rendeltetésszerűen van használva, kizárólag fiziológiai rágóerőknek van kitéve, amik nem vezetnek a fogmű túlterhelődéséhez.

 • Tömések: 1 év

  Rögzített fogpótlások (Inlay, Onlay, Korona, Híd): 3 év

  Kivehető fogpótlások (részleges, teljes): 2 év

Az alábbi esetekben nem vállalunk garanciát

 • Szájhigiénés szabályok be nem tartása

 • Kontrollokon való megjelenés elmulasztása

 • A fogpótlás nem rendeltetésszerű használata, nem megfelelő táplálkozás és/ vagy egyéb rossz szokások okozta problémák

 • Dohányzás

 • Kivehető fogsorok kémiai (például vegyi anyagok okozta) sérülései, mechanikai sérülés (leejtés), sport balesetek

 • A fogpótlás sérülésének 10 munkanapon belüli be nem történő jelentése

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot egyszerűen és kényelmesen online!