All on 4 – fogpótlás

All on 4 fogpótlás

Ismerje meg ezt az innovatív fogászati technológiát, amellyel elfelejtheti a fogprotézisét. Felejtse el a régóta fennálló foghiányt és mosolyogjon újra magabiztosan!

Mi is az a fogászati implantátum?

Röviden és tömören: egy becsavarós fog, amely pótolja az elveszített fogat. Hosszabban: az elveszített fog gyökerének helyére a műtét során egy műgyökérnek nevezett titáncsavart helyezünk – ezt az anyagot ugyanis a szervezet tökéletesen befogadja. A műgyökérre kerül az implantátumfej vagy felépítmény, ez adja a fog ínyből kiálló részének alapját, valamint ez tartja magát a fogpótlást – így a saját fogainkhoz hasonló koronát, a hidat vagy a kivehető pótlást.

Melyek a fogászati implantátum előnyei?

A legfontosabb, hogy megfelelő szájhigiénia és ápolás esetén az implanttum akár életreszóló lehet. Emelett fontos kiemelni, hogy nem fix megoldást nyújtanak, nem okoznak a hétköznapokban fennakadást. Illetve egy de akár teljes hiányzó fogsor esetében is megoldás lehet!

Az All on 4 fogpótlásról bővebben:

Ezt a technológiát olyan személyeknek fejleszettteék, akik teljes foghiánnyal rendelkeznek. Az állcsontba külünleges szögbe ültetnek be 4 db fogprotézist, melyre ráhelyezik a 12 tagú rögzített hídprotézist, így lesz a páciensnek olyan érzése, mintha a saját fogsora lenne.

Az All on 4 fogpótlás legnagyobb előnyei:

Nincs szükség csontpótlásra! Fontos kiemelni, hogy ha ezt a beavatkozást választjuk, akkor még nagyobb csontvesztés esetén is elkerülhető a csontpótló beavatkozás.

Költségkímélőbb megoldás. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az all on 4 fogpótlás ára elsőre soknak tűnik, ám hosszútávon mindenképp költséghatékonyabb.

Nincs kivehető protézis! Nem csak, hogy fix megoldást nyújt még a gyógyulási időben sem kell kivehető protézist alkalmazni!

Az All on 4 nem csak funkcionálisan, hanem ezstétikailag is a legjobb megoldást tudja nyújtani, ha teljes foghiány áll fent a páciensnél.

All on 4 fogpótlás egyszerűen

Az All on 4 fogpótlás menete

Diagnózis és tervezés: Az All-on-4 fogpótlást minden esetben egy szakorvosi konzultáció előzi meg egy szájsebész szakorvossal. A konzultáció során a szájvizsgálat mellett készül egy 3D CT felvétel is, mely feltétele minden implantációs beavatkozásnak, hogy a kezelőorvos teljeskörű képet kapjon a rendelkezésre álló csontállományról.

Műtét, az implantátumok beültetése: Az All-on-4 fogpótlás során a 4 implantátum helyi érzéstelenítésben, egyszerre kerül beültetésre az állcsontba. A fogimplantátumok behelyezését követően lenyomatvétel történik, ami alapján a fogtechnikai labor elkészíti az ideiglenes fogsort. Az ideiglenes fogsor öt-nyolc munkanappal az implantációs műtét után kerül rögzítésre, mely már egy csavarozható, rögzített fix fogsor, így nincs többé szükség a kivehető fogsorra.

Ellenőrzés, igazítás: Az ideiglenes All-on-4 fogpótlást egy hónappal a rögzítést követően ellenőrzi a kezelőorvos, illetve szükség esetén igazíthat rajta, hogy még kényelmesebb legyen a viselőjének a gyógyulási idő alatt is.

Gyógyulási idő, az implantátumok csontosodása, végleges fogpótlás: A fogimplantátumok megfelelő csontosodásához szükséges gyógyulási idő esetenként eltérő lehet, általában négy hónap eltelte után lehet a végleges fogpótlással terhelni az implantátumokat. Az All-on-4 implantátumokra rögzített ideiglenes fogsor véglegesítése, vagy az ideiglenes fogsor mintájára készülő végleges fogsor elkészítése néhány munkanapot vesz igénybe.

Miért érdemes az All on 4 fogpótlást választania?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez akár élete végéig megoldást jelenthet a problémáira. Fontos kiemelni azonban, hogy ahhoz, hogy élete végig tartson a fogpótlás, úgy nagyon fontos követni szakorvosa tanácsait és elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia és fogápolás.

Garancia

Mivel úgy gondoljuk tőlünk a legnagyobb elégedettséggel távozik, garanciát vállalunk munkánk minőségére. Ez nálunk a bizalom egyik feltétele. Cserébe viszont azt kérjük pácienseinktől, hogy tartsák be a garanciára vonatkozó szabályainkat.

Az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk, amennyiben

 • A páciens megjelenik az éves szűrővizsgálaton, illetve, ha szükséges, a féléves kontrollon és követi az ajánlott gondozási programot

 • A páciens részt vesz ajánlott időközönként (általában 1 év) professzionális szájhigiénés kezelésen

 • A páciens szájhigiénéje megfelelő, amennyiben készült fogpótlás, az megfelelően tisztán tartott

 • A fogpótlás rendeltetésszerűen van használva, kizárólag fiziológiai rágóerőknek van kitéve, amik nem vezetnek a fogmű túlterhelődéséhez.

 • Tömések: 1 év

  Rögzített fogpótlások (Inlay, Onlay, Korona, Híd): 3 év

  Kivehető fogpótlások (részleges, teljes): 2 év

Az alábbi esetekben nem vállalunk garanciát

 • Szájhigiénés szabályok be nem tartása

 • Kontrollokon való megjelenés elmulasztása

 • A fogpótlás nem rendeltetésszerű használata, nem megfelelő táplálkozás és/ vagy egyéb rossz szokások okozta problémák

 • Dohányzás

 • Kivehető fogsorok kémiai (például vegyi anyagok okozta) sérülései, mechanikai sérülés (leejtés), sport balesetek

 • A fogpótlás sérülésének 10 munkanapon belüli be nem történő jelentése

Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot egyszerűen és kényelmesen online!